Осъдиха 40-годишна за пране на пари

14:40, 28 мар 17 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

40-годишна бе осъдена от Окръжния съд в Добрич за пране на пари, съобщиха от пресцентъра на институцията. За времето от 2009 до 2011 г. Павлина М. от варненското село Кипра е извършила финансови операции и сделки  на обща стойност 47 600 лева. Парите за това са били от извършено от нея тежко умишлено престъпление. Занимавала се е с трафик на жени през граница с цел да бъдат използвани за развратни действия.

В посочения период чрез системи за бързо разплащане Павлина е получавала от свои близки и родственици или тя самата им е изпращала различни суми от Германия и Франция, които са били от престъпната й дейност. С част от получените средства тя купила имот с къща в Девня, за който е платила 4 400 лева.

  40-годишната жена получи условна присъда от 2 години лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 10 000 лева. Наказанието беше наложено, след като магистратите одобриха постигнатото между подсъдимата и прокуратурата споразумение. Съдът разпореди Павлина да внесе в държавната хазна  цялата сума от 47 600 лв., която е  равностойността на парите, за които е установено, че са от престъпна дейност.

Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама