Два автобуса  за изборен туризъм са „задържaни“ в Тервел

19:57, 28 мар 17 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Доста голяма част от превозните средства, които бяха използвани за т.нар. изборен туризъм, се движеха в нарушение на правилата и законите“, съобщи пред журналисти окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов.

Никой не е можел да каже шофьорите колко курса са направили, кога са почивали, кога автобусите са се движили, кога са имали престой, допълни той.  Установено е неспазване на правилата за максимална натовареност на автобусите, за това да има само седящи места. Липсвали са транспортни документи от всякакъв вид.

„Изводът, който можехме да направим е един – за някои от политическите субекти, участващи в тези избори, спазването на правилата, регламентирани в  Закона за автомобилните превози и Закона за движение по пътищата не беше приоритет. Тях изобщо не ги интересуваше дали тези превози се извършват в съответствие със законите. Важното е кандидат гласоподавателите да бъдат извозени до място, където са решили. А, дали този превоз е безопасен или се нарушават някакви правила и норми, никого не го интересува. Решиха, че точно по време на предизборната кампания може да се нарушава каквото си искат“, заяви Николов.

Два от автобусите са „задържани“ в Тервел до отстраняване на нередностите, които са констатирани по Закона за автомобилните превози. Едва след това те ще могат да се движат. Приоритетът са животът и здравето на хората, както и безопасността на движението, а не доставката на изборни туристи, посочи още окръжният прокурор. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама