Двойката мечки от зоопарка в Добрич се радват на любовта си след зимния сън 

10:02, 02 апр 17 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двойката кафяви мечки Берна и Костадин от зоопарка в Добрич отново се радват на любовта си, след като няколко месеца спаха зимен сън. Коцето, който за първи път изпадна в летаргия, откакто е в Центъра за защита на природата и животните, се събуди пръв. Малко по-късно го последва неговата любима. 

След дългата диета в студеното време мечките сега похапват ябълки, моркови, цвекло, портокали, целина и, ако се намерят, по-евтини краставици, поясниха от зоопарка. По-късно те ще започнах да похапват и месо. 

Двойката радва посетителите на зоопарка. Те се надяват, че след като миналото лято се състоя „сватбата” между Берна и Костадин, скоро двойката може да се сдобие и с малки. 
В зоопарка започва пролетна акция за почистване на домовете на животните и на зелените площи от нападали дървета. Децата от помощното училище "Д-р Петър Берон" вече засадиха млада елхичка в двора на кенгуруто Барни и Кен, допълниха от зоологическата градина. 
Берна се "влюби" в Костадин, който пристигна в Добрич от зоологическата градина в Плевен. Двете мечки дълго време се радваха на взаимната си компания през ограда. През лятото на миналата година в присъствието на специалисти от родния зоопарк на булката в швейцарската столица Берн се състоя и тяхната „сватба”, като двамата бяха събрани в един двор. 

Центърът за защита на природата и животните, който се простира на площ от 160 декара, е изграден по българо-швейцарски проект и е първата лицензирана зоологическа градина в България. Много от животните са дарение от зоопаркове в Швейцария. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама