Нови награди за студио „Сарандев“ в Добрич

06:42, 04 апр 17 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С отличия се завърнаха от XIII Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Звездици за Лора“ в Свищов певците от студио „Сарандев” към Общинския младежки център в Добрич.

Престижният музикален форум тази година събра рекорден брой участници – 164 от цялата страна.

Росен Петров и Стефани Маринова от студиото за поп-рок певци „Сарандев“ с вокален педагог Елена Каребельова представиха достойно добричката певческа школа и се завърнаха с отличия от Свищов.

Росен завоюва втора награда в многобройната трета възрастова група с 47 участника, а Стефани - специална при най-големите в пета възрастова група.

 На Росен бе връчена и още една награда - на Първото българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови“ - Свищов, в чиято зала се провежда ежегодно  конкурсът.

Изпълненията на младите певци се оценяваха от 8-членно професионално жури с председател Маргарита Хранова.

Националният конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Звездици за Лора" се провежда в памет на младата и талантлива певица Лора Николова, загинала в река Лим на 4 април 2004 г. Негови организатори са Илиян Николов - бащата на Лора, който е инициатор и основоположник на конкурса, Община Свищов, Първо българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856" и фондация „Ангели от Лим".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама