Цикъл класически концерти в Добрич в Страстната седмица

08:06, 10 апр 17 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От днес до 13 април Община Добрич предлага своеобразен цикъл от класически концерти, провокиращи размисъл и духовно единение преди чудото на Великден. Публиката ще има възможност да чуе божественият звук на органа и да види изпълненията на  проф. Нева Кръстева и Велин Илиев, които ще ни поднесат самостоятелни концерти днес и на 12 април.

Утвърден педагог, теоретик и композитор, Нева Кръстева е основател на органовата школа в България. Завършила е Московската консерватория „П. И. Чайковски“ – музикознание при проф. Юрий Холопов и орган при проф. Леонид Ройзман. Специализира орган в Прага и Цюрих. Изнесла е стотици концерти у нас и в чужбина. Програмата на концерта днес включва творби на Йохан Себастиан Бах и Дмитрий Шостакович.

На 11 април Български камерен оркестър - Добрич с диригент Алексей Измирлиев също в Концертна зала „Добрич“ ще ни представи богата програма с музика от късния барок. На Велики четвъртък, 13 април, Мария Славова и гост - солистите Георгиос Филаделфевс - тенор и Светлана Анчева - обой ще завършат със специално подбраните „Великденска оратория“ на Бах и произведения от Хендел, Страделла, Форе, Лист.

Всички концерти са с начален час 19.00 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама