Социалистите в Добрич са категорично против коалиция между БСП и ГЕРБ

20:07, 11 апр 17 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

При никакви обстоятелства да не се прави коалиция между БСП и ГЕРБ – това решение на Националния съвет на партията препотвърдиха с гласуването си членовете на Общинския съвет на БСП  в град Добрич на заседание, съобщиха от местната партийна централа.

На разширения пленум присъстваха секретарите на основни партийни организации и избраните за народни представители от Добричкия избирателен район Красимир Янков и Даниел Петков.

Председателят на Общинския съвет на БСП - Добрич Мая Димитрова, направи анализ на изборните резултати и отчете, че гласовете за БСП са с 1500 повече, като резултатът от 11 683 гласоподаватели е най-големият  досега – и от последните парламентарни избори, и от президентските. „Ние сме се увеличили с 1500 гласа, ГЕРБ са паднали с 1800 гласа, но те имат в Добрич повече гласове” – посочи Димитрова. Според анализа, това се дължи на корпоративния вот, на работещите в администрацията и др. Следващите действия на БСП-Добрич, ще бъдат за привличане на членове  и симпатизанти от  тези и други сфери  чрез срещи и различни мероприятия.

Според Красимир Янков, БСП не е успяла да убеди тъй нар. протестен вот, който емоционално взема решение за гласуване в деня преди изборите.

Членовете на Общинския съвет поискаха от народните представители да се съберат на специална среща и да направят програма за Добрич и област Добрич с основни приоритети, която да отстояват през мандата си. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама