Маратон на четенето в Регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич

07:00, 12 апр 17 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В дните 2 април – Международния ден на детската книга, и 23 април - Световния ден на книгата и авторското право, Регионална библиотека „Дора Габе” се включва в своеобразен „Поход на книгите”, съобщават от Община Добрич. Инициативата е на Асоциация Българска книга и Българска библиотечно-информационна асоциация, като организира поредица от събития, подкрепящи книгата и четенето.

На 21 април 2017 г. с начало 10.00 часа в библиотеката ще се проведе традиционния  Маратон на четенето, в който ще се включат деца от детски градини, ученици от училищата в Добрич, читатели на библиотеката, граждани. Маратонът на четенето тази година е посветен на 140-годишнина от рождението на Елин Пелин,115 г. от рождението на Ангел Каралийчев, 110 г. от рождението на Емилиян Станев.

По традиция Регионална библиотека „Дора Габе” отличава най-активните свои читатели на Маратона на четенето. Тази година Грамоти ще бъдат връчени в четири категории - за Читател на годината при читатели над 14 г., Читател на годината при деца до 14 г. за най-много прочетени книги през 2016, Най-четящ клас за редовното посещаване на библиотеката и заемане на книги за дома, Най-активен партньор на библиотеката, израз на благодарността ни за подкрепата и включването в много инициативи, стимулиращи четенето сред подрастващите.

Библиотеката подготвя предварително график на участниците, така че всички, които имат желание да се включат в маратона могат да заявят това на тел. 058/602574.

Нека заедно споделим радостта от четенето и бъдем част от голямото семейство на четящите хора, призовават от Общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама