Детско писмо осигури нови площадки за игра в квартал на Добрич

20:39, 13 апр 17 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две нови детски площадки бяха открити днес по ул. „Хан Тервел“, в района на т.нар. Рилски блокове. Те станаха факт след писмото на Йоанна, Ния и Вероника, които преди няколко месеца помолили кмета на Добрич да има места за игри и в техния квартал.

Момичетата са ученички в IV, V и VI клас. Споделиха, че  преди играели край дърветата, сред храстите. „Един ден ни писна и спонтанно решихме да пишем на кмета“, разказаха те.  Не са имали големи надежди, че молбата им ще бъде чута. Оптимистът била Йоанна, която довери, че е вярвала, че това ще се случи.

Снимка: Topnovini.bg

„Когато получих това мило писмо видяхме възможността да реализираме една такава идея, заедно със социално отговорния бизнес в лицето на фирма „Есетере“. На 10 октомври 2016 г. дойдохме, срещнахме се с Вас, обещахме Ви и днес вече имате две нови междублокови съоръжения – детски площадки. Заедно с това се облагороди и районът около самите блокове“, каза кметът Йордан Йорданов.

„Не зная дали някога в тази част на града е имало такова нещо, но ние гледаме напред и искаме по-голямата част от кварталите да изглеждат точно по този начин“, добави той.

И, за да не забравят момичетата, че мечтите се сбъдват, той им подари ламинирано оригиналното им писмо. И им заръча да си го пазят и да знаят, че с него са постигнали нещо уникално, нещо за своята малка общност тук и да знаят, че Община и местен бизнес успяхя да реализират нещо прекрасно.  

„Все така да продължавате заедно, да увличате своите връстници и приятели“, пожела кметът на момичетата. На всяко от тях подари официална значка на Общината с пожелание да я носят с гордост и да разказват какво са постигнали. Йордан Йорданов им подари и знамето на Община Добрич. „Да знаете, да сте горди, че това е направено за Вас и Вие трябва да го пазите толкова добре, колкото и знамето“, призова кметът. Той пожела на децата да са здрави, все така ентусиазирани, напористи и да постигат всичко онова, което си поставят за цел.

Снимка: Topnovini.bg

На откриването присъстваха управителите на „Есетере България“ Пламен Николов и на „Комуналстрой“ Борислав Борисов, както и общинският съветник Пламен Николов и зам.-кметът арх. Боян Коларов.

Живеещите в квартала използваха възможността, за да поставят пред кмета други наболели проблеми, свързани с инфраструктурата и живота в квартала.

Снимка: Topnovini.bg

Площадките се намират в двете междублокови пространства, които се благоустроиха с общински средства в размер на 40 000 лева. Оформени са алеите, направени са настилки от плочи, изградени са стълби. За озеленяването на пространствата се погрижи Общинското предприятие „Устойчиви дейности и проекти“. Едната площадка е предвидена за най – малките добричлии от 0 до 3 години, а другата за деца от 3 до 12 години. И двете площадки са нови придобивки за живеещите в района и ще радват децата и техните родители. Те са оборудвани с нови съоръжения, оградки, ударопоглъщащи настилки, пейки. Средствата в размер на 31 000 лева се осигурят от „Есетере България“ЕООД, които са едни от големите инвеститори в района.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама