Красотите на Севера показа в изложба талантлив млад фотограф

18:37, 14 апр 17 25 586 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фотоизложба на Асен Сираков, под надслов „Красотите на Севера“, бе открита днес в къща за гости „Левана“ в село Българево. Тя разкрива красивата природа на Североизтока прeз обектива на един млад и талантлив фотограф.

Снимка: Topnovini.bg

17-годишният Асен е от с. Българево и е ученик в СУ "Стефан Караджа" в Каварна.

С фотография се занимава от няколко години. Редовен участник е в лятната фотоакадемия в село Камен бряг, организирана от едно от водещите имена в областта на художествената и рекламна фотография в света и преподавател в Университета по приложни изкуства във Виена - Юри Чарийски.

Снимка: Topnovini.bg

Приятелите на младия фотограф споделят, че той се развива много бързо през последните години, непрекъснато е сред природата и снима.

Изложбата показва невероятната красота на познати и непознати кътчета по Северното Черноморие в района на Каварна, нос Чиракман, нос Калиакра, Болата, Яйлата, Тюленово, фарът на Шабла, Дълбока. Асен показва инстригуващи фотографии на природни феномени, които е наблюдавал в региона, красотата на маковете и лавандуловите полета, както и призрачното очарование на ветрогенераторите нощем.

Снимка: Topnovini.bg

От туристическо сдружение „Каварна” благодариха на талантливия фотограф за всички невероятни моменти, които улавя и споделя със зрителите. Подариха му "Атлас на България" с пожелание да пътува из Родина и да продължава да дарява почитателите си с прекрасни кадри.

Снимка: Topnovini.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама