Изпълнителят на центъра ще трябва да ремонтира натрошените плочки

11:05, 15 апр 17 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След празниците ще бъде направен оглед на начупените плочки по центъра на Добрич, съобщиха от общинската администрация. Поканен да участва е Консорциум „Добрич – градска среда”, който е изпълнител на реконструкцията на центъра.

Целта е в рамките на гаранционните условия да бъдат отстранени натрошените плочки, посочиха от Общината.

Припомняме, че центърът бе ремонтиран по проект с еврофинансиране на стойност 5 млн. лв.  Обновеният център на Добрич бе открит през септември 2011 г.

Гаранцията изтича в средата на 2018 г.
От общинската администрация съобщиха, че е готов поръчаният от общината в независима лаборатория строителен анализ на настилката в центъра. Предстои общинските специалисти да го анализират.

Окръжният прокурор Пламен Николов съобщи, че към момента обвинението не е сезирано по случая с натрошените плочки по центъра.

Преди две години е имало образувана преписка. Тя е завършила с отказ да се образува досъдебно производство.

Николов съобщи, че има информация от администрацията на Община град Добрич е предприела действия по проверка на условията по договора с фирмата изпълнител, както и за проверка за това какви плочки и лепила са използвани при ремонта на центъра. Ако стигнат до извода, че има нещо, което е извън правилата, залегнали в договора, вероятно ще ни сезират, посочи той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама