По десет случая на насилие над деца са работили социалните работници в Добрич

10:46, 18 апр 17 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По 9 случая на насилие над деца в семейството и един случай на дете, жертва на трафик, са работили социалните служби в град Добрич през миналата година, съобщават от общинската администрация.

По всички случаи са планирани мерки за закрила от сформираните екипи по действащите координационни механизми, включващи представители на Детска педагогическа стая, Община град Добрич, доставчици на услуги  и при необходимост – образователни и здравни органи. Всички деца и техните родители са насочени към услуги за консултиране и подкрепа с цел превенция на бъдещо насилие и трафик, подобряване на взаимоотношенията и повишаване на родителския капацитет.

През втората половина на годината с прокурорски постановления и, съобразно възрастта си, 10 деца бежанци бяха настанени в трите центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, а три – в Дома за медико-социални грижи за деца. Те са пребивавали там за времето, през което на родителите им е наложена полицейска мярка и се образува съдебно производство.

По време на ежемесечните обходи на социални работници от отдела за закрила на детето на територията на Община Добрич не са идентифицирани скитащи и просещи деца, посочват още от администрацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама