Панорама на средните училища ще се проведе в Добрич

19:23, 19 апр 17 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Панорама на средните училища ще се проведе утре – 20 април, от 9 до 17 ч., съобщиха от общинската администрация. Изложението ще е разположено във фоайето на Общинския младежки център ”Захари Стоянов“.  В него ще участват 5 средни училища, 2 профилирани гимназии, Спортното училище, 6 професионални гимназии, както и 2 частни училища.

Образователните институции ще представят актуална информация за условията и сроковете за кандидатстване, класиране и записване на учениците за учебната 2017 – 2018 г. Кандидат – гимназистите ще имат възможност да се запознаят с традициите и иновациите на всяко училище, за да могат да преценят къде биха желали да продължат своето образование.

В рамките на панорамата на средните училища е предвидена и среща с бизнеса, която ще започне от 13.30 часа и ще продължи до 14.00 часа. В нея ще участват представители за Добрич на Дирекция „Бюро по труда“, Търговско–промишлената палата, Регионалния съюз на производителите и сладкарите, Асоциация на зърнопроизводителите,  Областна колегия на Български ветеринарен съюз и Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Приветствие към участниците и младите хора ще отправи кметът на Община Добрич Йордан Йорданов. Идеята е младите хора да получат ценен ориентир за нуждите на бизнеса и да отправят въпроси за своето професионално бъдеще. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама