Фестивал "Здравей, здраве!" ще се проведе в Добрич

08:00, 20 апр 17 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фестивал „Здравей, Здраве!” ще се проведе и в град Добрич на 23 април. Каузата му е да се популяризира здравословният начин на живот във всички негови аспекти - физическо, емоционално, ментално и духовно здраве. Целта е чрез него да се създаде информираност и да се провокира интереса на хората към здравословния начин на живот, съобщават организаторите. Мотото, под което ще премине фестивалът в Добрич е „Знанието е здраве”. 
Форумът има три основни принципа - доброволно, безплатно, споделено. Всички участници в подготовката, както и лекторите, участват на доброволен принцип. Събитието е отворено за всички граждани на град Добрич и региона, с безплатен вход. 

Ще присъстват лектори от цяла България, които ще говорят за здравословния начин на живот. Началото ще бъде поставено с Христо Илиев от Добрич, известен като йога учител. Финалът също ще бъде с представител на града - Богадан Богдев, с когото ще бъдат обсъдени реалните възможности да се изгради еко селище в града. Организаторите на фестивала за град Добрич са подбрали теми, които ще помогнат на гражданите на града да научат повече за това как да подбират храната си, как да се грижат за тялото си, колко важна е генетичната памет на рода ни и т.н. Много от лекциите са особено важни за родителите и техните деца. Да споделят своето знание идват лектори, популярни в цялата страна, за да подскажат как по-информирано да се грижим за здравето на децата си, как те да се грижат за очите си, за телата си, как да бъдат съзнателни хора. 

Паралелно с лекциите ще се провеждат и практики йога, Пилатес, медитации, практики за самозащита. Събитието ще  се проведе в сградата на Висше училище по мениджмънт, което се намира на ул. „България“ 3, срещу Общината от 10 до 19 часа. 
Същият ден в лобито на сградата ще има базар за ръчно изработени храни и сувенири, като ще бъдат изложени и картини, нарисувани от деца специално за събитието. Ще има няколко щанда, на които гражданите ще могат да тестват, посредством различни уреди, своето здравословно моментно състояние. 
Закриването на събитието ще бъде с български народни хора, като клуб „Жътвари“ ще демонстрират майсторство в танците, след което всички участници във Фестивала ще бъдат поканени да се включат в хорото. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама