Община Добрич: Започват регулярните обработки срещу кърлежи

14:28, 27 апр 17 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ежегодно дезакаризацията на територията на Община град Добрич стартира в края на месец април или началото на месец май. И тази година Община град Добрич има сключен договор за „Дезакаризация, дератизация, дезинфекция и дезинсекция на зелени площи и обекти общинска собственост“ с „Дезинфекционна станция Добрич“ ЕООД, съобщават от Общината.

В тази връзка Община град Добрич информира гражданите, че на 28.04.2017 г. започват регулярните обработки срещу кърлежи в централната градска част, около детски площадки и градски парк „Свети Георги“.

Обработките ще стартират в утринните часове след  7.00-7.30 часа. За да бъдат успешни обработките, е необходимо да има благоприятни климатични условия, т.е. да не вали дъжд, да няма вятър и силно овлажнена растителност, при наличие на тези обстоятелства обработките ще бъдат отложени за дни с подходящи условия.

Въпреки всички мерки, предприемани от Община град Добрич, е необходимо гражданите също да предприемат превантивни мерки за своята безопасност при разходка сред тревисти и гористи местности. При случай на ухапване, избягвайте отстраняването на кърлежи в домашни условия, незабавно потърсете лекарска помощ от домашен лекар или „Бърза помощ“, призовава Община Добрич.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама