Стотици деца в Добрич рецитират стихове за България

13:20, 29 апр 17 25 1056 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първият рецитал-конкурс „За да я има България“ се провежда днес. В препълнената зала „Добрич“ той бе открит от кмета Йордан Йорданов. Той благодари на всички, направили нужното, за да се помнят българските стихотворения и днес децата на Добруджа да покажат най-доброто от тях. Той благодари на родителите, които са довели своите малки слънца и призова да продължават да мислят за бъдещето на България.

 

„Неслучайно конкурсът е „За да я има България“, защото тези деца са бъдещето на България. Ако ние не ги подкрепяме, България няма да я има“, каза кметът. Той пожела успех на конкурса, на всички участници и на журито, на което ще е много трудно.

 

Конкурсът-рецитал е организиран от Община Добрич и Драматичен театър „Йордан Йовков“.

В него участват 301 деца и ученици от общините Добрич, Добричка, Тервел, Балчик, Каварна и Крушари.  Поради големия интерес, той се провежда на три сцени – зала „Добрич“, зала „Нели Божкова“ и камерна зала на ДТ „Йордан Йовков“.

 

Децата рецитират произведения от българската поезия, проза и драматургия. Творбите са посветени на България, нейните герои, природни красоти, забележителности, обичаи и традиции.

 

Журито в първа възрастова група /подготвителна група в детските градини/ е с председател актрисата Любов Николова и членове Ема Георгиева /актриса и Почетен гражданин на Добрич/ и Ренета Николова /актриса/. Рецитаторите от втора възрастова група /1-4 клас/ се оценяват от жури с председател Валентин Андреев Рафе /актьор/, членове  Мила Боянова /актриса/ и  Михаил Добромиров /радио журналист/. Журито на трета възрастова група /5-7 клас/ и четвърта възрастова група /8-12 клас/ е с председател Татяна Христова /актриса/, членове Генка Петрова /поетеса, ръководител на литературна къща/ и Румен Куртев /актьор/. 
За своето участие всички участници ще получат грамоти. Ще бъде присъдена и специална награда на кмета на Община Добрич, както и награди за I,II,III място за всяка възрастова група. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама