Сополанкото и Долара отиват на съд за наркотрафик

16:13, 04 май 17 25 4236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен на съд са предадени четирима мъже, които придобили и държали с цел разпространение прекурсори за производство на наркотици, извършено в съучастие като подбудители и помагачи. 42-годишният Е. А., 53-годишният Е. К., и двамата от Нови пазар, и 45-годишният Р. Н. и 26-годишният му син А. А. от Добрич ще отговарят пред съда и за контрабанда през границата на прекурсорите в особено големи размери, съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. Оттам посочват, че петият участник – М. М., починал по време на разследването.

От АП отказаха да посочат пълните имена на обвиняемите. По информация на Topnovini.bg, това са Росен Асенов, известен в Добрич с прякора си Сополанкото, и синът му Асен Асенов – Долар.

Според обвинителния акт, групата закупила от Истанбул 14 000 блистера лекарство на стойност 25 000 евро, което възнамерявали да изнесат в Полша. Стоката била транспортирана през границата до Нови пазар. При извършено претърсване след доставката полицията иззела доставеното лекарство.

Назначени били физико-химична, комплексна химическа и оценителна икономическа експертиза. От заключенията на вещите лица намерените и иззети 194 264 бели таблетки съдържали псевдоефедрин хидрохлорид с тегло 23, 312 кг, от които можело да се произведе 23,079 кг метамфетамин. Псевдоефедринът е прекурсор, поставен под контрол по Закона за  контрол над наркотичните вещества и прекурсорите. Стойността на псевдоефедрин хидрохлоридът е в размер на близо 500 000 лева, като стойността му надхвърля 1398 пъти минималната работна заплата, което определя и особено големият размер на контрабандата.

Трима от подсъдимите – Е.А., Р.Н. и А. А., са извършили престъпленията в изпитателния срок на предишни техни осъждания.  

По информация на Topnovini.bg, на 18 април 2013 г. на бензиностанция ОМВ и пред магазин “Пени” в Добрич бащата и синът в съучастие с 42-годишен мъж са причинили средна телесна повреда на добричлия и са повредили Мерцедеса му. Асен е съден и по друго дело за побой. И двамата са получавали условни присъди или пробация за извършените предишни престъпления. През април 2014 г. Асен Асенов беше пуснат под домашен арест, а баща му остана в ареста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама