Млади и красиви шестваха абитуриентите в Добрич (снимки)

22:04, 23 май 17 25 1897 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В първата вечер на абитуриентските балове в Добрич шестваха зрелостниците от Финансово стопанската гимназия, Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост, Частна гимназия „Райко Цончев”, СУ „Св. Кл. Охридски” и СУ „Димитър Талев”. Те огласиха центъра с отброяването от 1 до 12.

 

Повечето от тях се снимаха пред паметника на Светите братя Кирил и Методий преди да се отправят към избраните ресторанти в града.

 

Тоалетите на момичетата са предимно дълги, но без познатите от близкото минало кринолини. Много от тях са в нежни цветове – телесен, розов, светлосин. Има и рокли в тъмната гама – черно, тъмносиньо, бордо. Правеха впечатление ефирните дълги рокли с изящна дантела. Много от младите дами бяха само с дискретни бижута. Прави впечатление, че, заедно с роклите-торта в миналото остават и сложните прически. Все повече девойки са с пуснати коси на леки вълни или небрежно  прибрани.

 

При господата сериозни изненади нямаше. Тази година преобладават тъмносините костюми. Най-атрактивен бе зрелостник от Финансово-стопанската гимназия, който бе заложил на пънк прическа в ярко синьо.

 

Тази вечер бе балът и на едно момче, на което цял Добрич стискаше палци и помагаше да се съберат средства за лечението му в Турция, където лекари го спасиха. Божидар Георгиев успешно завършва Финансово-стопанската гимназия.

 

Броят на абитуриентите в Добрич тази година е 748.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама