Облекчиха наемането на работници от трети държави за лятото

13:06, 27 май 17 25 524 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Агенция по заетостта улеснява работодателите от Черноморието при наемането на работници – граждани на трети държави за сезонна заетост до 90 дни, съобщи директорът на Бюрото по труда в Добрич Васил Сивков.

От понеделник - 22 май, работодателите, които желаят да наемат работници, които са граждани на трети страни, за сезонна заетост до 90 дни, вече могат да подават документите си директно в офисите на Регионалните служби по заетостта във Варна и Бургас. Досега това ставаше само в Агенцията по заетостта в София.

Подробна информация за конкретните действия, необходимите документи и изискванията към работодателите при наемане на сезонни работници от страни извън Европейския съюз са публикувани на сайта на Агенция по заетостта.

Между 800 и 1000 чужди студенти ще стажуват в туристическите обекти по Северното Черноморие, заяви Димитър Димитров - председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за Североизточен район. Те са основно от Украйна и Беларус. Те са славяноговорящи и ще работят там, където има руски туристи.

Очакват се и работници от Молдова, макар и много малко. Ще има и индийци, които работят изцяло в аниматорските екипи. Хора от Южна Африка са поканени да дойдат, за да работят като „викачи“. Някои колеги са заложили на атракцията, посочи Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама