Православен храм ще градят жителите на село Бранище

09:50, 30 май 17 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кампания за набиране на средства за изграждане на Православен храм в с. Бранище организира учреденото църковно настоятелство.

В селото никога досега не е имало църква, обясни кметът Димитър Николов. Първата копка е направена преди десет години, но, поради липса на достатъчно средства, проектът постепенно утихва. Възражда се отново на Общоселско събрание в края на 2016 година. Избрано е църковно настоятелство, получена е благословията на Варненската и Великопреславска митрополия.

В момента в селото живеят 100% християни – около 650 души, които не са престанали да мечтаят да имат храм. За изграждането на храма „Св. Успение Богородично“ в с. Бранище се търси неголяма сума: 75 000 лв.

 

Кметът на селото Димитър Димитров, който е силно ангажиран с инициативата по построяването на храма и стои в основата на идейната организация за издигането на църквата „Св. Успение Богородично“ от самото начало,  лично е внесъл  първите средства по сметката на църковното настоятелство. Съселяните му ще помогнат с труда си, със своите спестявания, но възможностите им не са големи. Общината също може да удари едно рамо, но и нейните средства са твърде ограничени. Разчита се изцяло на дарители.

Предвижда се храмът да се намира в центъра на селото. Вече е предоставено отстъпено право на строеж от Община Добричка.

За обслужващ свещеник е назначен иконом Иван Дойчев – архиерейски наместник на Добрич и председател на църковното настоятелство.

Дарителската сметка на църковното настоятелство:

IBAN: BG48SOMB91301062155701

ОБЩИНСКА БАНКА АД, SWIFT/BIC: SOMBBGSF

ЦН ПРИ ХРАМ УСПЕНИЕ БОГОРОДИЧНО С.БРАНИЩЕ

ОСНОВАНИЕ ЗА ПРЕВОД: ДАРЕНИЕ ЗА ХРАМА

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама