Арестуваха шофьора, убил пешеходец на улицата и избягал

16:40, 20 юни 17 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С мярка за неотклонение „задържане под стража“ е криминално проявеният 40-годишен Нуредин Алиш от село Зърнево, Тервелско. На 4 юни в пияно състояние той уби пешеходец на пътя и избяга от местопроизшествието.

Най-тежката мярка за неотклонение му бе наложена от Варненския апелативен съд, който отмени мярката на магистратите от Добрич, оставили го под домашен арест.

Пресслужбата на Апелативния съд припомня, че пътно-транспортното произшествие е станало около 21,30 часа на 4 юни в с. Орляк. Според обвинението, Алиш нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост, в пияно състояние причинил смъртта на 52 годишен мъж, като избягал от местопроизшествието. Законодателят е предвидил за това деяние наказание „лишаване от свобода”.

Според защитата на обвиняемия, по делото няма категорични данни, че Нуредин е бил пиян по време на произшествието, тъй като кръвната му проба е била взета едва след 7,00 часа на следващия ден.

Магистратите обаче считат, че са събрани достатъчно доказателства, че именно Алиш е убил пешеходеца. Има свидетелски показания, констатации в протокола за оглед на местопроизшествието, в протокола за оглед на веществените доказателства и в други документи.

За разлика от съда в Добрич, Варненският апелативен съд намира, че повдигнатото обвинение е за тежко престъпно деяние – причинена смърт на пътя, в пияно състояние и бягство от произшествието, без да бъде оказана помощ на пострадалия. Този съд счита, че както заради начина на извършване на престъплението, така и заради ранния етап от следствените действия, към момента по-адекватната мярка за неотклонение следва да е задържането под стража.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама