Предлагат спасители на пет от неохраняемите плажове по Северното черноморие

18:00, 17 апр 18 25 589 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Актуализирани схеми за разполагане на водно-спасителни постове на пет от неохраняемите плажове в Добричка област изпрати в Министерството на туризма областният управител Красимир Кирилов. Комисия, съставена със заповед на областния управител, извърши обход на всички 13 неохраняеми плажове на територията на трите морски общини, съобщиха от областната администрация, предаде БНР. 

След оглед на плажните ивици, е извършен анализ на посещаемостта на обектите, които нямат стопани, и в министерството на туризма е изпратено предложение с пет схеми за разполагане на водно-спасителни постове. 

Областният управител предлага през лятото да има един пост на плажа „Дуранкулак“, в това число къмпинг „Космос“, два поста на плаж „Шабленска тузла - къмпинг „Добруджа“, един пост да има на „Русалка – голям плаж“ на територията на община Каварна и два поста да функционират на плаж „Фиш-фиш – нов“ в община Балчик. Има предложение един пост да бъде разположен и на плаж „Болата“, община Каварна. 

Както е известно, в момента тече обществено обсъждане за изваждане на плажа от резерват „Калиакра“. С предложението се цели да се създаде готовност за летните месеци.  

Плажната ивица е с висока посещаемост и ако не бъде отдадена под наем или на концесия от министъра на туризма, е необходимо да се гарантира безопасността на туристите, които посещават плажа. След одобрение на изпратените схеми в Областната управа в Добрич ще стартира процедура по избор на изпълнител за осигуряване на водно-спасителна дейност на посочените плажове. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама