Работодатели от Добрич искат разширяване на еднодневните трудови договори

11:50, 17 апр 18 25 592 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Да се предприемат законодателни промени за разширяване на диапазона от дейности, за които е разрешено сключването на еднодневни трудови договори, характерни в момента за дейности по прибиране на селскостопанска реколта. Това предложение направиха работодатели от Добрич на среща с експерти от Областната инспекция по труда, в която участва и народният представител Даниела Димитрова, предаде БНР. 

Необходими са и законодателни инициативи за промени в Кодекса на труда, който е приет преди 60 години, смятат представители на строителния бранш. Според предприемачите, трябва да бъдат защитени правата както на работниците, така и на работодателите. 

В срещата, проведена по инициатива на депутатите от ГЕРБ Даниела Димитрова и Пламен Манушев, участваха представители на бизнеса от секторите строителство и селско стопанство, съобщиха от местната структура на ГЕРБ. 

Директорът на Инспекцията по труда Ангел Петков и експерти от ведомството представиха актуална информация във връзка със сключването на еднодневни трудови договори в областта на селското стопанство, възможностите работодателите сами да изготвят оценка на риска, благодарение на разработена от ГИТ платформа, както и с изискванията за трудови правоотношения, здравословни и безопасни условия на труд при осъществяване на строително-монтажни работи. 

Даниела Димитрова обеща пред участниците в срещата да представи техните предложения в ресорните парламентарни комисии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама