Няма да има частично бедствено положение в Добрич

07:20, 23 апр 18 25 612 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Добрич няма да има частично бедствено положение заради липсата на вода от три дни, съобщи БНТ. Кметът на града Йордан Йорданов даде срок до снощи водното дружество да отстрани аварията.

В петък следобед заради авария на Помпена станция Приморци по-голямата част от града остана на сухо. Водното дружество успя да я отстрани едва в неделя и в късния следобед водата бе пусната.

Всички детски градини и ясли ще работят в понеделник нормално, съобщават от кметството. Още днес ще бъде изпратено писмо до Министерството на регионалното развитие, което е принципал на водното дружество, с искане потърпевшите да бъдат обезщетени.

Технически проблеми с остарялата водоснабдителна система са причината за зачестилите напоследък аварии, обясни създалата се ситуация Павел Павлов – главен инженер във ВиК-Добрич. Той подчерта, че помпена станция Приморци е най-важната помпена станция за Добрич. В нея се събира вода от помпените станции Плачи дол, Стрелбище, Минково, Оброчище и от собствени сондажи, след което се препомва на резервоара на водоем 16 000, разположен на 5-ти километър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама