Ремонтират улици, детски и спортни площадки в Добрич

13:05, 14 май 18 25 635 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нов инфраструктурен проект на Община Добрич по ОП „Региони в растеж” е депозиран в междинното звено за оценка, съобщиха от кметството. Той е на обща стойност 5 млн. 437 хил. лв. и е озаглавен  ”Реконструкция и благоустрояване на градската среда в Добрич”, предаде ''Дарик''.

Проектът предвижда реконструкция на следните обекти в Добрич:

Зона с преобладаващ социален характер - жилищен квартал „Балик”- „Йовково” -  улично платно и тротоари -  24 877 кв.м., благоустрояване 13 722 кв. м.
- Ул. „Теменуга” -  благоустрояване, озеленяване и реконструкция на комбинирана детска и спортна площадки.
- Ул. „Детелина” (от ул. „Тракия” до ул. „Роза”).
Зона с публични функции с висока обществена значимости - Централна градска част - улично платно и тротоари.
- Ул. „Св. Св. Кирил и Методий” (от бул. „Добричка епопея” до паркинг на хотел „България”)  -  благоустрояване, озеленяване и изграждане на нова комбинирана детска площадка, тенис маса и фитнес уреди.

Предвидени за ремонтиране са и ул. „Георги Кирков” (от ул. „Цар Петър” до бул. „25-ти Септември”), ул. „Максим Горки” (от ул. „Независимост” до бул. „3-ти Март”), ул. „Стоян Михайловски” (от ул. „Любен Каравелов” до ул. „Максим Горки”). 

Строително-монтажните дейности по проекта целят подобряване на състоянието на уличната мрежа, прилежащи тротоари и зони за паркиране, повишаване на комфорта на пътуване и подобряване на пропускателната възможност на възловата пътна инфраструктура и подобряване на безопасността.

До 2-3 месеца се очаква да са готови оценките на включените в проекта улици и ще се пристъпи към избор на изпълнител на ремонтните дейности, информираха от общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама