Нов инфраструктурен проект на Община Добрич по ОП „Региони в растеж” е депозиран в междинното звено за оценка, съобщиха от кметството. Той е на обща стойност 5 млн. 437 хил. лв. и е озаглавен  ”Реконструкция и благоустрояване на градската среда в Добрич”, предаде ''Дарик''.

Проектът предвижда реконструкция на следните обекти в Добрич:

Зона с преобладаващ социален характер - жилищен квартал „Балик”- „Йовково” -  улично платно и тротоари -  24 877 кв.м., благоустрояване 13 722 кв. м.
- Ул. „Теменуга” -  благоустрояване, озеленяване и реконструкция на комбинирана детска и спортна площадки.
- Ул. „Детелина” (от ул. „Тракия” до ул. „Роза”).
Зона с публични функции с висока обществена значимости - Централна градска част - улично платно и тротоари.
- Ул. „Св. Св. Кирил и Методий” (от бул. „Добричка епопея” до паркинг на хотел „България”)  -  благоустрояване, озеленяване и изграждане на нова комбинирана детска площадка, тенис маса и фитнес уреди.

Предвидени за ремонтиране са и ул. „Георги Кирков” (от ул. „Цар Петър” до бул. „25-ти Септември”), ул. „Максим Горки” (от ул. „Независимост” до бул. „3-ти Март”), ул. „Стоян Михайловски” (от ул. „Любен Каравелов” до ул. „Максим Горки”). 

Строително-монтажните дейности по проекта целят подобряване на състоянието на уличната мрежа, прилежащи тротоари и зони за паркиране, повишаване на комфорта на пътуване и подобряване на пропускателната възможност на възловата пътна инфраструктура и подобряване на безопасността.

До 2-3 месеца се очаква да са готови оценките на включените в проекта улици и ще се пристъпи към избор на изпълнител на ремонтните дейности, информираха от общината.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно