България ще бъде домакин за първи път на 24-ия Световен конгрес по ехокардиография. Едно от най-големите и значими събития в областта на неинвазивната диагностика в кардиологията ще се проведе от 17 до 20 май в курортен комплекс Албена. В своята 35-годишна история, това е петото издание на форума на територията на страна в Европа. 

В рамките на четиридневния конгрес ще гостуват над 90 лектори от САЩ, Великобритания, Мексико, Южна Кореа, Франция, Индия, Австрия, Италия, Белгия и други. България също ще се представи с над 20 водещи имена от кардиологията. Очаква се мероприятието да посетят над 600 български и чуждестранни гости.

24-тото издание на конгреса ще даде възможност на лекари и специалисти от цял свят да представят своите знания и опит в областта на ехокардиографията, фокусирайки се върху темата "Последни постижения в областта на ехокардиографията и сърдечно-съдовата образна диагностика". Научната програма ще обхване всеки аспект на сърдечно-съдовата медицина и възможностите за неинвазивно изобразяване за диагностика и терапия. 

"Предвидените в програмата модули ще бъдат разумна смес между клиничното образование и най-новите научни разработки, като се имат предвид потребностите различни специалисти в областта на медицината – кардиолози, хирурзи, инвазивни кардиолози, анестезиолози, рентгенолози, спешни медици, ултразвукови  специалисти, парамедици и др.", заяви доц. д-р Красимира Христова, председател на Фондацията по неинвазивна образна диагностика в кардиологията и на Работната група по неинвазивна образна диагностика.

В програмата на 24-ия Световен конгрес лекарите ще могат да чуят и проф. Навин Нанда, създател на триизмерната и трансезофагеална ехокардиография. В специална лекция той ще представи последните и най-нови достижения на 3Д ехокардиографията.

Организатори на конгреса са International Society of Cardiovascular Ultrasound/ISCU/, Фондация по неинвазивна образна диагностика в кардиологията и Работна група по неинвазивна образна диагнoстика в кардиологията.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно