Калиграфска школа в Добрич насърчава писането с перо

14:25, 17 май 18 25 2311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Училище по калиграфия в Добрич ще насърчи деца и възрастни да изпишат с перо и мастило българските букви в Нощта на музеите. Школото е част от програмата и за отбелязване на 65-ата годишнина от създаването на Регионалния исторически музей в Добрич, съобщават от институцията. 

Посетителите в училището ще научат повече за глаголицата, кирилицата, за ръкописи от Възраждането и преписи на богослужебни книги, които се съхраняват в музея.

''Учениците по калиграфия ще опитат как се пише върху пясък, ще разберат какво е дъска и калем, ще оцветяват калиграфски букви, украсени с флорални и други мотиви'', разказа уредникът в отдел "Възраждане" Надежда Иванова.

''Училището по калиграфия е забавна образователна програма и през него вече са преминали близо 60 класове - от подготвителните групи в детските градини до гимназиите в Добрич. Сред най-любопитните са ученици от училища-партньори от Португалия, Испания, Франция, Словения, Румъния, дошли в Добрич по програмата "Еразъм", каза Надежда Иванова.

Децата от чужбина също са залягали над българските букви и първо са пожелали да изпишат имената си на кирилица, съобщи БТА.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама