Добричлии съдят парламента за щети, причинени от неприлагане на европейското право

16:15, 29 май 18 25 577 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама души от община Добрич съдят Народното събрание за нанесени щети, причинени от неприлагането на европейското право. В исковата молба, разглеждана от Окръжния съд в Добрич, жалбоподателите твърдят, че държавата не е въвела в националното законодателство мерки, които да позволят справедливото обезщетяване на собствениците на имоти, които са били принудително отчуждени, съобщи БНТ. 

Жалбоподателите са собственици на поземлен имот, част от които е бил отчужден заради изграждането на газопроводното отклонение Добрич-Силистра. Те твърдят, че оценката на отчуждената земя е била извършена неправилно и така са били решени от справедливо обезщетение. Посочва се още, че законодателството в България позволява държавата да влияе в своя полза върху определянето на цените на отчуждаваните имоти. 

Окръжният съд в Добрич е спрял производството, тъй като очаква отговор от съда на ЕС кои съдилища могат да водят подобни дела. Определението на окръжния съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама