Майки подадоха жалба за грешки в класирането на гимназисти в Добрич

16:25, 06 юли 18 25 555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В три паралелки в три средни учебни заведения в Добричка област, където има балообразуващ предмет „Информационни технологии”, има сгрешени балове - признаха от Регионалното управление по образованието, след жалби на майки.

„Това се отнася за три паралелки, където балът се разминава с нашата заповед. Външното оценяване по математика не е оценено, а е влязло веднъж” – каза експертът Любомир Тодоров.

Това са училищата „Димитър Талев”, „Любен Каравелов" и „Йордан Йовков” в Тервел – добави той. Реално проблем с класирането няма, каза той. Приетите ученици в паралелките бяха преподредени по различен начин, уточни експертът.

Сигналът за грешките подадоха майки на кандидат-гимназисти. Тодоров не каза на какво се държи грешката, но каза „че системата се държала странно”. Няма проблеми в останалите 65 паралелки в Добричка област, пише „24 часа”.

Павлина Георгиева сподели, че потвърждение за грешния бал е получила и от учители от СУ „Димитър Талев”- Добрич, когато е отишла да запише детето си. Подобен е случаят и на Теменужка Петкова, която открила грешката при подаване на заявление за участие във второ класиране. Тя е забелязала, че в училището по първо желание има прието дете, с по-нисък бал от този на детето й, което е кандидатствало и не е прието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама