България и Румъния организират био фест в Добрич

17:00, 19 авг 18 25 1010 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Производители на био храни от България и Румъния ще се представят на двудневен био фестивал в рамките на ХХVІ-то изложение „Селското стопанство и всичко за него“ в Добрич. Изложението се открива на 28 август в спортен комплекс „Простор“, био фестът под наслов „Даровете на природата“ ще е на 28 и 29 август, съобщиха от „Добрички панаир“ АД – традиционен организатор на форума.

По време на био феста ще има дегустации на екологично чисти храни, представени от български и румънски ресторантьори. Предвидени са двустранни срещи на производители на биологични храни, за децата ще отвори врати специална работилничка, поясни Звезделина Иванова, изпълнителен директор на „Добрички панаир“ АД. Изложението „Селското стопанство и всичко за него“ събира над 90 фирми от страната и чужбина, които ще представят съвременна земеделска техника, инвентар, семена и посадъчен материал, препарати за растителна защита, специализирана литература. 

„Даровете на природата“ е съвместна инициатива на „Добрички панаир“, сдружение „Черноморски център за развитие“ в Добрич и сдружение „Маре Нострум“ в Румъния, които работят по проект за създаване на румъно-българска предприемаческа мрежа. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ. 

За втора по ред година се наблюдава засилен интерес към предлагането на техника за прибиране на лавандула иразсад за етерично-маслени култури.Варненска фирма ще представи дрон, който се използва за анализ и проучване на вредители сред земеделските култури и за пръскане на посевитес препарати. Изложението ще продължи до 31 август.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама