Награждават деца по проект за ранно образование

07:34, 01 юли 15 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Наградите в регионалния етап от конкурса за детска рисунка „Готови за училище юни 2015 г.” ще бъдат връчени днес от 10 часа в целодневна детска градина (ЦДГ)„Радост” в Стара Загора.

„В конкурса участват всички деца на възраст между 5 и 6 г., посещаващи девет детски градини, включени в проекта на сдружение „Свят без граници”, съобщи председателят Ганчо Колев.

В рамките на учебната 2014/2015 година сдружение „Свят без граници" с финансовата подкрепа на Фондация „Тръст за социална алтернатива", и в сътрудничество със Световната банка, стартира изпълнението на проект „Готови за училище 2014-2015 г." за част от детските градини на територията на област Стара Загора. Конкурсът за детска рисунка е заключителният етап на проекта.

В Старозагорско проектът се реализира в детски градини в Стара Загора и селата Хан Аспарухово, Хрищени, Габарево, Дъбово, Зимница, Ръжена, Оризово и Черна гора.

Според ръководителите на проекта през последните седем години България отбелязва напредък в областта на ранното детско образование. С повече от 10% се увеличава посещаемостта в детските градини, но само 40% от децата от най-уязвимите общности, особено от ромската, посещават детска градина. Смята се, че именно това са децата, за които ранното образование може да има живото-определящ ефект.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама