Протестно шествие срещу незаконна бариера в пловдивския комплекс "Южен полъх"

08:00, 01 юли 15 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивчани от жилищния комплекс "Южен полъх" излизат на второ протестно шествие днес от 18 часа, съобщиха от инициативния комитет.

Собствениците и обитателите на апартаменти, които от пет години водят битка срещу незаконно поставена бариера, ще тръгнат от двора на комплекса и по бул. "Ал. Стамболийски", ул. "Ст. Стамболов" и бул. "Н. Вапцаров" ще стигнат до сградата на Първо РУ на МВР.

Над 100 души се включиха в първото протестно шествие на 17 юни, като издигнаха лозунга "Пловдив - столица на беззаконието". Гражданите протестираха и пред Общинския съвет по време на сесията на 18 юни. Те настояват местната администрация и лично кметът Иван Тотев да се намесят и да съдействат за изпълнението на влязлото в сила съдебно решение за премахване на преградата.

Припомняме, че спорът между собствениците в комплекса и инвеститорите Йосифов и Караилански датира от 2010 г., когато двамата бизнесмени незаконно поставиха бариера, преграждаща част от вътрешният двор. След поредица от съдебни дела Караилански и Йосифов бяха осъдени да премахнат бариерата, но и до ден днешен те категорично отказват да изпълнят това решение на съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама