С 10,7% по-евтино парно в Плевен

08:19, 01 юли 15 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С 10,7% е намалението от днес на цената на топлинната енергия в Плевен. За всички топлофикации Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) е определила по-ниски цени от 1 юли 2015 г., съобщава БТА.

За София намалението ще бъде с около 6%, за Бургас - 13,5%, за Велико Търново - 12%. Тези проценти са намаление спрямо 1 април тази година, когато също бяха променени цените на топлинната енергия.

"Следя ежедневно цената на суровия петрол на световните борси, защото алтернативните горива мазут и газьол участват в определянето на цената на природния газ, който пък е основа за определяне на цената на топлинната енергия у нас", посочи председателят на регулатора Иван Иванов.

"Няма никаква тенденция към повишаване на цената на суровия петрол, даже заради гръцката криза тази цена допълнително намаля. Така с много голяма степен на сигурност мога да ви уверя, че промените в цените на топлинната енергия ще бъдат действащи и след 1 октомври, когато се определя цената на газа за четвъртото тримесечие", обясни Иванов.

Той посочи, че от около 65 долара за барел цената на петрола е паднала на 62 долара за барел, курсът на долара спряло лева също е намалял и не се очаква повишение на цената на газа от октомври.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама