Николай Ненчев: 14 американски танка ще дойдат в България

08:43, 01 юли 15 / Политика 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България ще приеме 14 американски танка за учения на полигона "Ново село". Това обяви министърът на отбраната Николай Ненчев пред БТВ. Той поясни, че те са част от общо 250, които САЩ ще изпратят в шест източноевропейски страни. След приключването на ученията в България, танковете ще отидат в Румъния. 

По думите му, заинтересовани политици и журналисти са създали напрежение в обществото и са провокирали нападки към него заради настаняването на американска военна техника на територията на България.

Николай Ненчев отново заяви, че всички военни операции са планирани предварително и напрежението е излишно. Министърът добави, че напрежението се преекспонира от заинтересовани лица.

„Същите тези, които твърдяха, че ще разполагаме ядрени ракети край Шабла, същите тези, които твърдяха, че американските танкове идват и до един-два месеца ще нападнем Русия.Те системно дезинформират обществото“, заяви Ненчев.

Той подчерта, че питане към него за постоянно оставане на техниката у нас не е постъпвало. Танковете са разположени временно в България за предстоящите повече от 70 военни учения до края на годината. След ученията техниката ще замине там, където е нужна, изтъкна военният министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама