Даниел Панов се срещна в Брюксел с Жан Клод Юнкер, Жозеф Дол и Антонио Лопез

09:23, 01 юли 15 / Политика 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На срещата с председателя на Европейската комисия Даниел Панов е дискутирал необходимостта от продължаване процеса на реална децентрализация в полза на разширяване правомощията и ресурсите  за местното самоуправление в България. По думите на Юнкер Европейската комисия иска по-тясно сътрудничество с българските общини.

На срещата с 30 кметове на български общини, сред които бе и Даниел Панов председателя на Европейската комисия в Брюксел Жан Клод Юнкер каза, че Европейската комисия иска да има колкото се може по-тясно сътрудничество с българските общини и местни власти.

„Кметовете са хората в България, както впрочем и навсякъде другаде, които са най-близко до гражданите и които знаят най-добре какви са реалностите и какви са проблемите на обикновените хора.

Правителството в България също е близо до хората, но кметовете са тези, които са по-близо до хората и техните проблеми", е посочил още Юнкер. Председателят на Европейска народна партия  Жозеф Дол е коментирал, че кметовете от ГЕРБ трябва да управляват, защото променят към по-добро България.

Председателят на най-голямата и влиятелна партия в Европейският парламент  Жозеф Дол заяви, че кметовете са най-важните хора, които  работят прозрачно и  могат да направят много за гражданите, общността и развитието на градовете и регионите.

"Ако сте си свършили работата добре, ако сте работили за проблемите на хората, и сте били винаги близо до гражданите, хората ще оценят вашата работа. Хората критикуват кметовете, но накрая оценяват и работата им“, коментира Жозеф Дол. „Убеден съм, че все така успешно ще продължите да работите за развитието и просперитета на Велико Търново и региона, заедно с вашите съграждани“, е заявил Антонио Лопез.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама