Премиерът дойде лично да убеждава депутатите да гласуват пенсионната и здравната реформи

10:01, 01 юли 15 / Политика 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министър-председателят Бойко Борисов дойде рано тази сутрин в сградата на Народното събрание, за да отправи апел към всички парламентарни групи да подкрепят проектите за реформи на социалния министър Ивайло Калфин и на здравния д-р Петър Москов, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Това е станало по време на редовния председателски съвет, на който председателите на групи се събират, за да обсъдят програмата на парламента за седмицата. На заседанието присъстваха Калфин и Москов.

"Министрите си изложиха вижданията. Апелът беше към всички парламентарни групи да подкрепят тези два законопроекта. Имаше бележки от някои от колегите. Например БСП поставиха въпроса за това да се оттегли цялата глава за приватизация на болнични заведения", обясни зам.-председателят на Народното събрание Красимир Каракачанов. По думите му, министър Москов е казал, че това е възможно.

След края на съвета премиерът не се спря пред журналисти с мотива, че закъснява за съвещание - ежеседмичната среща между него, министрите на финансите, вътрешните работи и директорите на НАП и агенция "Митници".

По-късно ще се проведе заседание на Министерски съвет, а след това премиерът и неговите заместници ще бъдат отново в Народното събрание, за да отговарят на въпроси на депутати в рамките на блиц-контрол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама