18 фотоса подредиха организаторите на Джаз феста във Велико Търново

12:01, 01 юли 15 / Култура 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фотографската изложба е озаглавена „Джаз в старата столица“ и показва снимки от участията на популярни изпълнители на сцената на "Дикси Джаз фест" през годините. Тя е подредена пред факулетета по Изобразителни изкуства на Великотърновския универасите и ще остане дам до 5-ти юли.

Автори са популярни фотографи от старата столица, запаметили уникални моменти и кадри от изпълненията на джазмените и групите, участници във феста. Сред тях са Никифор Тодоров, Генчо Петков, Даниел Йорданов и др.

И тази година в съпътстващата приграма е включена и още една фотоизложба, която е подредена пред паметника "Асеневци", където ще се състои и четиридневния джазов фестивал 2015-та. Тя ще покаже снимки от миналогодишното издание на "Дикси - Джаз Фест" Велико Търново.

Музикалният  форум е уникален, за разлика от други подобни фестивали, традиционно отделя специално място на Олдтайм стиловете в джаза - блус, рагтйм, диксиленд, суинг, но фестивалът е с отворена сцена за всички течения в джаза, споделят организаторите. Дикси Джаз Фест ще бъде открит утре вечер от 19,30 часа пред паметника "Асеневци".

Популярността, която този форум печели сред специалисти и почитатели, го нарежда сред значимите събития в културната карта на България. Концертите са безплатни за публиката, а организацията се осъществява от Фондация "Дикси -  Джаз Фест" Велико Търново с помощта на Община Велико Търново и спонсори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама