Патриотите отложиха решението дали остават в управлението (обновена)

12:16, 01 юли 15 / Политика 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Патриотите отложиха решението си дали остават в управляващата коалиция. В края на май от те поставиха 7 условия на ГЕРБ и заплашиха, че ще оттеглят подкрепата си, ако те не бъдат изпълнени. Последваха няколко срещи с ГЕРБ, след които категоричността на ПФ намаля. Сред условията са промени в Изборния кодекс, разрушаване на незаконни постройки в Гърмен, овладяване на битовата престъпност и др.  

Председателят на групата Валери Симеонов видимо се ядоса на журналистическите въпроси в парламента. „Днес е 1 юли, така ли? Ще изчакате 1-ви, ще изчакате и 2-и, ако трябва. До три дни ще получите отговор. Искате да ни изкарате, че се въртим като пачаври ли? Не е така”, категоричен бе той.

По думите му решението си ще обявят в петък. Необходими били допълнителни разговори с водачите на групи на ГЕРБ и реформаторите. „На този етап нещата вървят нагоре”, обобщи той

По-рано пред БНТ обаче той заяви, че дори и да оттеглят подкрепата си за кабинета, ГЕРБ ще си намерят друга. „Ние сме само 18 души. Не са верни твърденията, че играем политически игри и искаме дестабилизация. Ако страната се дестабилизира, няма да сме виновни ние. Виновни ще са управляващите”, обясни Валери Симеонов.

Въпросът за битовата престъпност бе повдигната и по време на блиц-контрола. Съпредседателят на "Патриотичния фронт" Красимир Каракачанов. В отговор премиерът Бойко Борисов посочи, че нужно да бъдат съкратени сроковете за разглеждане и приключване на делата, тъй като има "хора с по 30-40 присъди" и те са на свобода. По думите му, каквито и мерки да приеме правителството, без законодателни промени в този сектор, ефект няма да има. "Като го хванеш, че краде зимнина, да получава наказание веднага. И при втора кражба - да не се води маломерно", предложи премиерът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама