Борисов: Дори и по време на Студената война не беше такава ситуацията

12:29, 01 юли 15 / Политика 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Намираме се в изключително кризисна ситуация, тя не бе такава дори по време на Студената война, защото тогава имаше ясно регламентирани граници. Това коментира премиерът Бойко Борисов в контекста на украйнската криза. “Всички имаме огромни пасиви всички държави от това дрънкане на оръжие”, допълни той. Като посочи, че като член на НАТО и ЕС, не може да не подкрепяме санкциите.

Премиерът коментира и US-техниката, която ще дойде на нашата територия. “Нито тези 14 танка имат съществен принос, нито могат да уплашат някого. Това са рутинни учения не за първи път от 2006 г. Сега правят впечатление, защото ситуацията е напрегната. Нормално е нашите войски да познават и западната техника и да тренират”, каза той. И посочи, че “на никоя държава не й е хубаво да й се разхождат танкове и гаубици на нейна територия”.

Министър-председателят застана зад решенията и изказванията на президента в контекста на кризата в Украйна и руската агресия. Но допълни: “ако сме малко по-умерени в изказа, ще е от полза”.

Борисов посочи, че е “смъмрил” военния и външния министри, тъй като не са разяснили предварително за танковете, а са вървяли “след събитията”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама