Гръцката звезда Георгиос Даларас ще пее в Созопол

12:35, 01 юли 15 / Култура 25 729 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Георгиос или Йоргос Даларас, както го наричат верните му фенове, ще изнесе концерт в Созопол на 5 август на стадион „Арена”, съобщиха от местното кметство. Голямата гръцка звезда, чиято слава шества по целия свят прави за първи път концерт в страната ни и избира Созопол за своята първа спирка. Музикалното събитие се очертава да се превърне в най-голямото и грандиозно през това лято.

Звездата на съседна Гърция ще бъде няколко дни в Созопол преди концерта. Той ще бъде настанен в хотел във вилно селище Дюни. Има още много неща да се свършат по организацията на мега концерта, който вече привлече интереса на феновете му и от Несебър и Поморие, където също Даларас има много почитатели.

Песните на Йоргос Даларас са сред най-мелодичните и романтични гръцки песни, а феновете му са по цял свят. Израства в семейство на музиканти. Баща му – Лукас Даларас – е една от водещите фигури в жанра REMBETIKO. Даларас прави пробив в кариерата си, когато започва да пее песни на Микис Теодоракис. Концерти на Олимпийския стадион в Атина и театър Orpheum през 1983 г. имат огромен успех – продадени са повече от 100 000 билети.

Световната слава Йоргос Даларас печели в началото на 1980 г., когато взривява сцената на концертната зала Paris Olympia, а по-късно и на Европейския фестивал в Брюксел и на  младежки фестивал в Москва (1985). В неговия репертоар има както гръцките народни песни и песни на социални и политически теми. Особено важно е участието му в кипърския въпрос.

Връх в неговата кариера са серията концерти, сред които големият концерт, посветен на Микис Теодоракис, грандиозният концерт на стадион „Уембли” и фурорът на театралната сцена в Чикаго.

Сред музикантите, които са сътрудничили на Йоргос Даларас, са и чужди звезди като Пако де Лусия, Ал ди Меола, Брус Спрингстийн, Питър Гейбриъл, Горан Брегович.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама