Гърция в първия ден на фалита

13:06, 01 юли 15 / Свят 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хиляди гръцки пенсионери се стичат в клоновете на гръцките банки, които отвориха днес по решение на гръцкото министерство на финансите, за да могат да получат част от пенсиите си, съобщава сайтът GRReporter.info. Определената за тях седмична сума е 120 евро.

Възрастните хора се трупат на опашки, за да получат определената седмична сума от 120 евро. Не е ясно обаче дали всички ще успеят да вземат някакви пари. Пред някои от клоновете на банките има припаднали, наблюдават се и дори безредици, съобщава сайтът.

Много от пенсионерите подават молби за да им бъдат издадени дебитни карти, които ще получат по пощата след 10 дни според банковите служители. Според GRReporter, не е ясно дали следващата седмица банките ще отворят отново, за да могат възрастните хора да получат някаква част от пенсиите си.

В същото време се съобщава за вълна от анулирания на полети до Гърция и обратно. Според данни на Съюза на гръцките туристически и пътнически бюра, има анулирани пътувания на гърци в чужбина, които са били резервирани онлайн. Има и много отложени организирани пътувания извън Гърция, което се обяснява с провеждането на референдума в неделя.

От вчера туристическите бюра в страната са притеснени заради решението на Международната асоциация за въздушен транспорт ΙΑΤΑ да поиска от гръцките бюра, да отчитат продажбите на самолетни билети всяка седмица, а не на 15 дни, както беше досега. Това се налага заради ситуацията в страната. Новият режим на плащане влиза в сила от 16 юли. Това е и причината собствениците на туристически бюра да започнали веднага да се свързват със свои сътрудници, за да съберат съответната сума до тази дата, да я внесат в ΙΑΤΑ и да не бъде застрашена акредитацията им в Международната Асоциация.

Междувременно, определеното да се проведе в 12:30 телеконферентно заседание на Еврогрупата бе отложено за 18:30 гръцко време.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама