ВМРО в Пловдив раздаде баклава в памет на жертвите на радикален ислям (снимки)

13:18, 01 юли 15 / Любопитно 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Членове на ВМРО в Пловдив раздадоха баклава пред сградата на Съдебната палата в памет на жертвите на радикален ислям по света, предаде репортер на Пловдив Topnovini.bg.

Акцията се проведе непосредствено преди произнасянето на присъдата по делото за проповядване на антидемократична идеология срещу имамите от Пазарджик.

"По стар християнски обичай раздаваме баклава за покой за загиналите на плажовете в Тунис, жертвите в редакцията на френския вестник "Шарли Ебдо", стотиците убити в Нигерия и всички жертви на радикалния ислям, който в България се предава чрез сектата "Ал Аллах ал Ислями", чиито поддръжници очакваме да бъдат осъдени днес в Пловдив", заяви един от организаторите на акцията Александър Сиди.

Припомняме, че Апелативният съд в Пловдив днес ще произнесе съдебния акт по делото за проповядване на антидемократична идеология. С присъда на Пазарджишкия окръжен съд Ахмед Муса Ахмед бе признат за виновен за разпространение на антидемократична идеология, насаждане на омраза и участие в нерегистрирана организация. Муса бе осъден на една година лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба в размер на 5000 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама