Волфганг Шойбле: Гърция не е готова за сериозни преговори

14:05, 01 юли 15 / Свят 25 238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Както винаги, министърът на финансите на Германия Волфганг Шойбле е скептичен относно новините, че Гърция е готова да приеме офертата на кредиторите, съобщи BBC.

Според Шойбле към момента „не съществува основа за сериозни преговори с Гърция. Атина трябва да изясни какво иска”.

"Сега се говори за приемане на програмата, но в момента няма какво да се отхвърли или да се приеме", коментира той.

В свой коментар днес канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви: "Вратата за преговори с Гърция винаги е била отворена и все още е. Сега ние сме в очакване на референдума. Преди референдума, не могат да се правят каквито и да било преговори по програма за спасителна помощ."

Според източник на вестник “Катимерини”, първата реакция за предложението на гръцкия премиер в Брюксел е, че то „не е достатъчно”. Същият източник е посочил: „Говорим за нова програма, с нови условия, в една нова икономическа ситуация на страната”. 

Папа Франциск пък изрази своята загриженост за това как гръцката криза се отразява на местното население. "Той застава на страната на гръцкия народ и най-вече на семействата. Той смята, че човешкото достойнство трябва да продължи да се намира в центъра на политическия и техническия дебат с приемането на отговорни решения", заяви говорителят на главата на Католическата църква Федерико Ломбарди. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама