Управлението на етажната собственост ще може да се дава на фирми

16:39, 01 юли 15 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правомощията или част от тях на управителния съвет (управителя) на етажната собственост и на сдружението на собствениците ще могат да бъдат възлагани на юридически лица за срок от 2 години. Тази възможност е предвидена в приетите от правителството промени в Закона за управление ан етажната собственост, съобщиха от пресслужбата на кабинета. Така управлението на общите части ще може да се преотстъпва по желание на специални фирми.

Приетите изменения предвиждат още законово да се регламентира възможността за комуникация между собствениците по електронен път. При промяна на собствеността пък членството в сдружението на собствениците автоматично ще се прехвърля на новия собственик, а задълженията на стария ще остават за негова сметка, освен ако не е договорено друго при промяната.

Прецизирани са текстовете относно извършването на неотложен ремонт. Въведен е ред за осигуряване на достъп от собствениците за реализиране на дейности, които са свързани с извършване на необходимите проучвателни, проектни, измервателни, строителни и монтажни работи, свързани с поддържане, ремонт, реконструкция, преустройство или обновяване на общи части или на други помещения и за проверка на състоянието на инсталациите и на конструктивните елементи на сградата, съобщават още от пресцентъра на Министерски съвет.

Въвежда се и нови административно-наказателни разпоредби, но от съобщението не става ясно какви.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама