Алексис Ципрас: "Не" на референдума не означава излизане от еврозоната

17:48, 01 юли 15 / Свят 25 236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви, че гласуването с "Не" на предстоящия референдум в неделя не означава, че страната ще скъса всичките си връзки с Европа. Той дори нарече хората, които твърдят, че това ще стане, лъжци. 

Ципрас се обърна към гръцкия народ в специално обръщение по националната телевизия. 

Той уточни, че заплатите на държавните служители, както и пенсиите ще бъдат изплатени и няма да бъдат блокирани. Ципрас каза още, че Гърция ще седне на масата на преговорите отново, но чак в понеделник, след като се видят резултатите от референдума, който е свързан с това дали да се приеме последното предложение на кредиторите на страната.

Според него резултатите от референдума ще му позволят да продължи мандата си, а има и вероятност след него Гърция да получи по-добри предложения.

"След насрочването на референдума получихме по-добри предложения. Никога не съм очаквал демократична Европа да се обяви срещу организиране на референдум. Истински срам е, че ни бяха затворени банките, само заради това, че позволихме на народа да каже какво мисли", каза още Ципрас и припомни, че е бил кандидат за председател на ЕК.

По думите му Европа трябва да спре да бъде недемократична.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама