Бивши военни искат Плевен да е зона, свободна от чужда бойна техника

18:06, 01 юли 15 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С позицията Плевен и Плевенска област да бъдат обявени за зона, свободна от чужда бойна техника и военни формирования излязоха днес членовете на Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов“.

От „Артилерия“ още през януари излязоха с декларация по този повод. Председателят на УС на Сдружението Радослав Георгиева заяви, че документът ще бъде внесен официално в Президентството, Министерски съвет и в Министерството на отбраната.

 

„Заявяваме тази наша позиция отново сега, защото смятаме, че в случая по въпроса са нужни превантивни действия, а не постфактум да коментираме нещата“, категоричен бе Радослав Георгиев. Той посочи като аргумент на своята позиция напрежението, което по думите му съществува между Русия и други държави и съюзи.

„Тези противоречия, явни и завоалирани, в един момент ще доведат до военна заплаха и опасност от стълкновение. И мирът на Европейския континент и в света вероятно ще бъде подложен на поредното голямо изпитание“, посочват в декларацията си от Сдружение „Артилерия“.

„Ние считаме за недопустимо свещената българска земя да се използва като плацдарм за агресия. По никакъв начин не трябва да се допуска и най-малкият риск, който да застраши живота на хората и тяхното имущество“, категорични са артилеристите от Плевен.

Декларацията на плевенското сдружение е подкрепена от още 15 неправителствени организации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама