Христо Иванов: ВСС не реагира на съмнения за нередности

19:25, 01 юли 15 25 509 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Докато имаме ВСС, не само този състав, който не реагира на съмненията за външна намеса в случайното разпределение на делата в Софийския градски съд, няма как да има доверие в съдебната система. Това заяви правосъдният министър Христо Иванов пред БНТ.

Той уточни, че за последните осем месеца за четвърти път се говори по за дистанционен натиск в системата за разпределение на делата, като този път го е споменал новоизбраният шеф на Софийският градски съд (СГС) Калоян Топалов, а „ВСС не трепна“.

Министърът уточни, че не в конфликт с главния прокурор Сотир Цацаров. Дори го защити, че е наследил много проблеми. „По важни въпроси гледаме в една посока. Различия имаме само в детайлите“, обобщи той. Допълни, че си говорели по телефона и дори си пишели SMS-и.

Иванов защити тезата си, че предлаганите промени в Конституцията могат да се приемат от Обикновено Народно събрание. „Дори и да се тръгне към Велико Народно събрание, тези които го искат, съм сигурен, че ще поискат Вселенски събор“, предположи той. По думите му, ако тези поправки не се приемат на първо четене, чак тогава ще може да се говори, че съдебната реформа е замразена.

По повод призива на премиера Бойко Борисов от днешното заседание на кабинета, че трябва да се ускори наказателно-процесуалното производство и да се увеличат правомощията на прокуратурата, Иванов посочи, че не го приема като критика и призова да не се правят спекулации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама