Румяна Бъчварова ще участва в „Данни канят“- отворени данни за прозрачно управление

07:26, 02 юли 15 / Политика 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес от 10.00 часа на интернет страницата на Министерския съвет ще може да проследите в реално време конференцията „Данни канят – Отворени данни за прозрачно управление“, организирана от Политическия кабинет на заместник министър-председателя по коалиционна политика и държавна администрация Румяна Бъчварова.

По време на конференцията ще бъде представено значението на отворените данни като един от най-ефективните инструменти за постигане на прозрачно управление и за изграждане на ефективна връзка между граждани и държава. Освен това отворените данни са възможност за иновации и икономически растеж.

Програмата включва и визуално представяне на някои от наборите от данни на държавната администрация, които са от широк обществен интерес, като наскоро отворената статистика на ГРАО за регистрациите по постоянен и настоящ адрес, данни относно здравните специалисти и здравната осигуреност по области, както и данни на НСИ за достъп на домакинствата до интернет и степента на ползването му за взаимодействие с администрацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама