Маргарита Попова подкрепи кампанията за толерантност във В. Търново

07:49, 02 юли 15 / Политика 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вицепрезидентът Маргарита Попова подкрепи националната инициатива за толерантността, която се организира по идея на Центъра за етнически диалог и толерантност във Вeлико Търново “Амалипе”.

Кампанията ще започне в средата на юли под мотото “Заедно да бъдем по-добри в училище” и ще обхване над 30 учебни заведения в цялата страна.

В училищата ще бъдат поканени известни личности, които да се включат в доброволчески акции като почистване, озеленяване, боядисване, облагородяване на средата, засаждане на дръвчета. Инициативите ще продължат по график през цялата учебна година.

На конференцията "Интеркултурното образование като средство за намаляване отпадането на ромските деца от училище" във ВТУ присъства и областният управител проф. Пенчо Пенчев. Във форума се включиха още ректорът на университета проф. Христо Бонджолов, представители на Министерството на образованието, учители и директори от цялата страна. 

Минути преди откриването на конференцията бе проведена официална среща между проф. Христо  Бонджолов и Маргарита Попова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама