Учителят на годината по туризъм в България е от Русе

09:04, 02 юли 15 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дафинка Кънчева, преподавател по професионална подготовка в ПГ по туризъм „И. П. Павлов” – Русе, спечели наградата „Учител по туризъм”, съобщиха от учебното заведение.

Награждаването се е състояло на Национално съвещание с директорите на училищата по туризъм, членове на Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България в Балчик. Гости на събитието са били зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, главният експерт в Министерството на образованието и науката Магдалена Станулова, изпълнителният директор на Център за развитие на човешките ресурси Мануела Радева и Стоян Цонев, началник на отдел ”Програмиране и договаряне” в Главна дирекция „Структорни фондове и международни образователни програми”, Министерство на образованието и науката.

Христо Христозов, член на борда на директорите на домакините от Light house Golf and Spa Resort, е наградил учителите специалисти. Той е споделил вярата си в българския учител.

"Днес бизнесът разчита на учителите повече от всякога. Професионалната подготовка е във вашите  ръце, имаме ви пълно доверие. Благодарим ви!”, е заявил Христозов.

Дафинка Кънчева има богато портфолио, информират от учебното заведение. Всяка учебна година тя подготвя ученици за регионални и национални състезания по професии, които винаги печелят челни позиции. Има дарбата да открива таланта у учениците и никога не греши – за това говорят резултатите. Участва в разработване на нови учебни планове, учебни програми и НИП за нова професия. Активна е в разработване на проекти в извънкласна и извънучилищна дейност, свързана с професионалното направление. Тя използва иновативни методи в обучението по теория и практика на учениците, участва като консултант в оборудването на кабинети и учебни работилници. Наред с това Кънчева непрекъснато повишава личната си квалификация - притежава ІІ ПКС по специалността и много сертификати за участие в различни инициативи на МОН, РИО – Русе и др.

Това оправдава нейната номинация и награда за учител на 2015 година в направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг“ и „Пътувания, туризъм и свободно време”, категорични са от ПГТ "И. П. Павлов” – Русе".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама