Двама училищни директори от Плевенско ще участват в обучение в Ню Йорк

09:13, 02 юли 15 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама училищни директори от област Плевен са сред избраните общо 15 от цялата страна за участие в 10-дневно професионално обучение в Ню Йорк през месец ноември.

Одобрените от Плевенско са  Теменужка Маринова - директор на ОУ „Антон Страшимиров“, с. Бохот - Румяна Богданова – директор на ОУ „Васил Левски” – гр. Белене

Пътуването е организирано от Фондация „Америка за България” и е част от селективната програма „Академия за училищни лидери“. Българските училищни лидери ще имат възможност да посетят местни училища и да обменят опит с американски колеги.

Програмата „Академия за училищни лидери“ на Фондация „Америка за България” и Института за международно образование (Ню Йорк) за втора година избира 30 български директори на държавни и общински училища за професионално обучение с водещи педагогически специалисти от САЩ. Специално разработената за България програма се фокусира върху инструменти за ефективно училищно лидерство, педагогиката на 21 век, създаване на професионална учебна общност в училище и нови похвати за въвеждане на проектно-базирано обучение.

В резултат на 8-дневния семинар, който се проведе през април, всички участници разработиха иновационни планове за развитие на своите училища в сътрудничество със специалистите от Колежа Банк Стрийт. На базата на плановете за развитие, обучителите са определили и 15-те участници, които да продължат обучението си в Ню Йорк през есента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама